Riolering vervangen

MAAK KOMAF MET AL UW RIOOLPROBLEMEN

Wanneer riolering vervangen

Wanneer een riolering vervangen moet worden, hangt vaak samen met de hoeveelheid rioolproblemen dat deze teweeg brengt. De kans dat u daar regelmatig last van heeft, is het grootst bij verouderde rioleringen. Het zijn dan ook voornamelijk oude riolen die vervangen moeten worden. Veelvoorkomende rioolproblemen zijn: verstoppingen, geurhinder, borrelgeluiden, wateroverlast of zelfs ongedierte. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een lek of scheur in uw riool, verzakkingen, wortelgroei of constructiefouten.

Meestal zijn deze zaken wel op te lossen door herstellingen. Wanneer u echter regelmatig met zulke problemen te maken krijgt, is de kans groot dat uw riool aan vervanging toe is. Vraag ons gerust om advies. Via geurdetectie, camera– en rookinspectie inspecteren wij uw riool om uit te maken of uw riool vervangen of hersteld moet worden.

Riolering vervangen kosten

Een riolering vervangen draagt verschillende kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. De prijs van uw nieuwe riolering kan onder andere door volgende factoren beïnvloed worden:

  • Het aantal meter dat vervangen moet worden
  • De prijs van het materiaal
  • De apparatuur die gebruikt wordt
  • Het aantal werkuren
  • De bereikbaarheid van de riolering
  • Of het riool zich binnen of buiten het huis bevindt
  • De ouderdom van de woning

Riolering vervangen offerte

Riolering vervangen? Vraag gerust een offerte aan. Wij geven u graag een overzicht van alle mogelijkheden en kosten.

riolering vervangen

Riool vervangen oud huis

Het riool vervangen van een oud huis is vaak noodzakelijk omwille van jarenlange slijtage. Oude rioleringen zijn vaak gemaakt uit gietijzer, gres of beton met een verwachte levensduur van 40 tot 60 jaar. Indien u in een oud huis woont, is de kans dus groot dat uw riool vervangen moet worden. Tegenwoordig worden nieuwe rioleringen gemaakt uit duurzamer materiaal. Men gebruikt bijvoorbeeld vaak kunststof zoals PVC, met een verwachte levensduur van 100 jaar.

Riool vervangen onder huis

De riool vervangen onder een huis is niet altijd eenvoudig. Deze leidingen kan je vaak bereiken via een kruipkelder. Als u geen kruipkelder heeft, zal er wat meer werk aan te pas komen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de vloer uitgebroken moet worden. Geen nood, wij gaan altijd grondig en efficiënt te werk en laten alles weer netjes achter. Indien u rioolproblemen ondervindt bij leidingen die onder het huis lopen, is het belangrijk dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt om grotere overlast binnenshuis te voorkomen.

Riolering vervangen verzekering

Een riolering vervangen is vaak gedekt door de verzekering. Het vervangen van uw riool kan namelijk verschillende gevolgen hebben, zoals het openbreken van uw vloer of waterschade. De kosten van deze schade zijn vaak gedekt door uw brandverzekering. Ook hierbij kunnen wij u verder helpen. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Menu